Colombia I La Ricaurte I Natural Carbonic I 250g

Vypredané Vypredané

Chuťový profil: pralinkový, karamel a čokoláda

Región: Antioquia

Nadmorská výška: 1700-2000 m n. m.

Odroda: Caturra

Spracovanie: Natural Carbonic

Vhodné: na espresso aj na filter / omni roast

Túto kávu z rodinnej farmy Velez pestujú už celé generácie pestovateľov priamo v tropickom dažďovom pralese v severnej časti Kolumbie. Na 150 hektároch dominuje hlavne odroda Caturra, ktorá je spracovaná tradičným spôsobom s ohľadom na ochranu jedinečnej prírody v okolí farmy. Aj preto má ich produkt právom certifikáty RAINFOREST a CAFE PRACTICES.

Pri tejto káve je unikátne samotné spracovanie, ktoré veľmi ovplyvňuje výslednú chuť kávy. V tomto prípade je využívaná celkom nová a experimentálna metóda Natural Carbonic, pri ktorej proces fermentácie nenarúša dužinu plodu, ale fermentácia prebieha vo vnútri každej kávovej čerešne zvlášť, teda úplne opačný proces, ako bol donedávna zaužívaný. Takto spracované kávy získali v posledných rokoch viacero ocenení a víťazstiev po celom svete. Tento proces fermentácie nie je síce úplne nový, ale doposiaľ sa používal iba vo vinárstve, odtiaľ bol prebraný a - verte-neverte - funguje, teda chutí super! Teší nás, že môžeme ponúknuť našim zákazníkom túto luxusnú kávu, nenechajte si ujsť skvelý a silný chuťový zážitok.

12,90 €