Chuťový profil: ríbezle, grapefruit, kôstkové ovocie
Región: Santa Maria de Dota
Nadmorská výška: 1450 m n.m
Odroda: Bourbon
Spracovanie: anaerobic natural
Vhodné: na espresso aj na filter / omni roast
Káva pochádza z farmy Finca San Lorenzo, vyniká tónami červených ríbezlí, grapefruitu a kôstkového ovocia. Producentka Maria Fernada Naranjo ju spravuje už viac ako štyri desaťročia. Maria úspešne pomáha pri zapájaní mladých ľudí do procesu výroby kávy.
Kávové čerešne sú triedené ručne a následne putujú do umývacej stanice Solis & Cordero Micromill, kde sa opäť kontrolujú. Následne dva dni kvasia a po procese fermentácie sa ukladajú na necelé tri týždne na sušiace lôžka. Solis & Cordero pomáha farmárom nielen s predajom svojej produkcie na medzinárodnom trhu, ale aj v oblasti poradenstva pri spracovaní a kontrole kvality. K malým farmárom volia individuálny prístup, čo prináša odlíšenie kávy až na úroveň jednotlivých pestovateľov.
Kostarika sa vďaka neúnavným inováciám, obrovskému množstvu odrôd, rozsiahlym technickým znalostiam a pozornosti venovanej výrobe kávy stala svetovým lídrom v trvalo udržateľnej produkcii kávy. Deväťdesiat percent zo všetkých pestovateľov sú drobní pestovatelia, ktorí vďaka vysokej kvalite svojej produkcie obsadzujú lukratívne špecializované trhy