Nicaragua I Bethania I Natural Anaerobic I Marracaturra I 250g

Chuťový profil: sladká ovocná káva s tónami čiernych ríbezlí a červeného bobulového ovocia, plné telo a vyvážená acidita

Región: Nueva Segovia

Nadmorská výška: 1250-1500 m n. m

Odroda: maracaturra

Spracovanie: natural anaerobic

Vhodné: na espresso aj na filter / omni roast

Marracaturra je hybrid odrôd maragogype a caturra, ide o veľké zrnká, skoro ako malé fazulky. 

Proces spracovania "natural anaerobic" znamená, že po ručnom zbere kávové čerešne prejdú takzvaným naturálnym alebo suchým procesom, kde sa zbavia dužiny a pergamenu. Následne sa káva vloží do veľkej nádoby, ktorá sa vzduchotesne uzavrie. To obmedzuje množstvo kyslíka, čo zase ovplyvňuje rýchlosť fermentácie kávy. Keď káva fermentuje, uvoľňuje oxid uhličitý, čo spôsobuje zvýšenie tlaku vo vnútri nádoby a následne vtláča chute do kávy. Celý proces trvá od 120 do 240 hodín. Tlak v nádobe sa neustále kontroluje v závislosti od požadovaného chuťového profilu. Tento proces zabezpečuje káve plné telo a zintenzívnenie požadovanej chute.

13,90 €

PODOBNÉ PRODUKTY