Chuťový profil: med, červené jablko, roibos
Región: Nyamasheke
Nadmorská výška: 1650-1850 m n. m
Odroda: Bourbon
Spracovanie: honey
Vhodné: na espresso aj na filter / omni roast
Kilimbi je jednou z prvých staníc v Rwande, založená v roku 2016. Kávu spracuvávajú dvoma spôsobmi - "natural" a "honey" metódou. Nachádza sa v západnej provincii Rwandy v oblasti Nymasheke. Pod vedením majiteľa Josepha Ntarindwu zoskupuje viac ako 750 malých farmárov z Rwandy s produkciou 300 až 350 ton kávy ročne.
Kilimbi sje jedinečná stanica, ktorá v roku 2020 začala kávu spracovávať aj honey metódou. Pri tejto metóde ide v podstate o suché spracovanie kávy, kedy sa ihneď po obratí musia z čerešní odstrániť červené, prípadne žlté šupky, avšak časť dužiny ostáva nalepená na plode. Následne sa tieto "mazľavé" zrná prenesú na veľké sitá (tzv. africké postele), kde sa každých šesť až desať hodín prehrbávajú, aby nezačali fermentovať. Na základe množstva dužiny, ktoré ostáva na kávovom zrne a času sušenia rozdeľujeme "honey" metódu na tri základné stupne - yellow, red a black honey. Čím je medová metóda taká výnimočná? Kávy spracované týmto spôsobom sú sladšie a majú jemnú vyváženú aciditu.