Salvador I Cueva de la Culebra I Black honey I 250g

Vypredané Limitka

Chuťový profil: čerešňa, vanilka, pomelo

Región: Apaneca

Nadmorská výška: 1350 m n. m.

Odroda: H1

Spracovanie: Black Honey

Vhodné: na espresso aj na filter / omni roast

Carlos Pola pochádza z rodiny pestovateľov kávy, farmu Las Brisas kúpil v roku 1997. Od roku 2012 je pestovateľom kávy na plný úväzok. Jeho víziou je vyrábať udržateľnú a špeciálnu kávu aplikovaním svojich skúseností z textilného priemyslu v oblasti kontroly kvality, efektívnosti a správy údajov u všetkých procesov. Preto si dokonca vyvinul vlastnú aplikáciu, ktorá ukladá relevantné dáta o káve od zberu až po expedíciu k zákazníkom. Sám vychováva nové generácie pestovateľov v rámci regionálnej komunity.

Farma Las Brisas má vlastné laboratórium na experimentovanie a vývoj nových metód spracovania, vlastný systém kontroly kvality a vzdelávania farmárskych pracovníkov v oblasti špeciálnej kávy. Kombináciou vedeckých poznatkov a jestvujúceho know-how Carlos výrazne znížil používanie chemických pesticídov a hnojív. Kávovníky sú vysadené v dvoch radoch a tienené stromami viažucimi dusík. Do porastov sú zapojené špecifické huby, ktoré majú symbiotické vzťahy s kávovníkmi a pomáhajú im efektívnejšie absorbovať dusík a fosfor.

Čerešne (plody kávovníka ešte s dužinou) sú selektívne ručne zbierané a umiestnené do plastových nádrží so vzduchovými uzávermi, ktoré vytvárajú anaeróbne (bezkyslíkové) prostredie a zároveň bránia vytváraniu tlaku v nádrži. (Konkrétne táto dávka fermentovala v tankoch 72 hodín.) Carlos sa neustále snaží ďalej zlepšovať svoj proces spracovania, v súlade s trendom ekologizácie výroby používa iba polopremývanú metódu ("honey", ktorá výrazne šetrí vodu).

Po fermentácii sa čerešne rozdrvia a potom sušia na vyvýšených záhonoch so zvyškami dužiny asi 18 dní. Sušený pergamen (zvyšky dužiny so zrnom) sa niekoľko dní skladuje na farme a potom sa prepraví do družstva La Cuzcachapa v Chalchuapa, Santa Ana, aby bol pripravený na export


11,90 €